"Spul" wint prijs beste tv-documentaire op Docville

De documentaire reeks "Spul" heeft op het documentairefestival Docville in Leuven de prijs voor beste televisiedocumentaire in de wacht gesleept. De vierdelige documentaire van Jan Antonissen en Guillaume Graux werd uitgezonden op Canvas. De juryprijs voor beste internationale documentaire ging naar "Life, animated" van Rober Ross Williams.

De twaalfde editie van het documentairefestival Docville in Leuven is afgesloten met de Belgische première van de nieuwe documentaire van de Amerikaanse Oscarwinnaar Michael Moore. Voor de vertoning van "Where to invade next" werden de juryprijzen uitgereikt.

De Canvasdocumentaire "Spul" werd uitgeroepen tot beste televisiedocumentaire. De vierdelige reeks van Jan Antonissen en Guillaume Graux focust op het verhaal van bekende en minder bekende dopingzondaars in de sport.

De prijs voor best internationale documentaire ging naar "Life, animated" van Roger Ross Williams. De documentaire vertelt het verhaal van de autistische Owen Suskind die contact legt met zijn ouders door middel van citaten uit Disneyfilms.

De prijs voor beste Belgische documentaire ging naar "Reach for the sky" van Steven Dhoedt. "Reach for the sky" focust op enkele Zuid-Koreaanse jongeren in de aanloop naar hun eindexamen voor scholieren.