Auto rijdt in op Duits terras: 1 dode

In Zuid-Duitsland zijn een dode en een tiental gewonden gevallen toen een auto op een terras inreed. Vier zijn er erg aan toe. Mogelijk heeft de automobilist, een bejaarde man, per ongeluk op het gas getrapt in plaats van op de rem.

Het zware ongeval gebeurde rond het middaguur, op een pleintje in Bad Säckingen, aan de grens met Zwitserland. Zonnekloppers die er op een vol terras van de zon zaten te genieten, werden plots opgeschrikt door een auto die op hen inreed.

Aan het stuur zat een 84-jarige man, waarvan vermoed wordt dat hij zich van pedaal had vergist: op het gas getrapt in plaats van op de rem, waardoor zijn auto met hoge snelheid inreed op het volle terras.

Door de klap, vielen er één dode (een 63-jarige Zwitserse) en zeker tien gewonden. Vier van hen zouden zwaargewond zijn. Zij werden met verschillende ambulances, Duitse en Zwitserse, afgevoerd naar ziekenhuizen in de omgeving.