Babysitkoppel aangehouden voor mishandeling babytweeling

Een koppel uit Turnhout is aangehouden omdat het een babytweeling zwaar zou hebben mishandeld toen ze er een avond op pasten. Een van de twee kreeg een hersenbloeding en vecht nog steeds voor haar leven.

Maandagavond paste het koppel uit Turnhout op de tweeling die een jaar oud is. In de loop van de avond belde de man van het koppel de hulpdiensten omdat een van de meisjes niet meer reageerde. Uiteindelijk bleek ze een hersenbloeding te hebben en vecht ze nog steeds voor haar leven in het ziekenhuis. Haar zusje had een blauw oor. De man zelf kon niet vertellen wat er was gebeurd.

De vrouw van het koppel verklaarde aan de politie dat ze niet thuis was toen de tweeling gewond raakte. "Ze kwam thuis toen de ambulance voor de deur stond. Ze is erg geschrokken omdat ze niet weet wat er is gebeurd", zegt haar advocaat.

Het koppel is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van slagen met de verzwarende omstandigheden dat het gebeurde tegen minderjarigen over wie ze gezag uitoefenden. Gisteren werd hun aanhouding met een maand verlengd.