In zee zwemmen afgeraden ondanks warme weer

Met het warme weer vraagt de Kustreddingsdienst om niet in onbewaakte zones te zwemmen. De temperatuur van het strandwater bedraagt 11 graden. En voorlopig staan er alleen in De Haan en Blankenberge redders aan het strand. In alle andere kustgemeenten is zwemmen verboden.

Een overmoedige zwemmer kwam gisterenavond nog in de problemen voor de kust van Knokke-Heist. Hij ging rond 20 uur in het water, maar kwam een uur later in de problemen omdat hij niet op eigen kracht terug kon.

Rond 21 uur werd de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst opgeroepen om de zwemmer te helpen. Ook de Knokse brandweer, de scheepvaartpolitie én de reddingshelikopter NH90 werden ingezet.

De hulpdiensten konden het slachtoffer vlot lokaliseren. Uiteindelijk kroop hij aan boord van een boot van de brandweer. De man was onderkoeld en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Meest gelezen