Servische zangeres hekelt geweld tegen vrouwen

De Servische Sanja Vucic is klaar voor haar optreden in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in Stockholm. Na haar tweede repetitie vanmiddag gaf ze op een persconferentie mee dat haar moeder haar grote held en voorbeeld is. "Ze is de sterkste persoon die ik ken", aldus Vucic.

De Servische Sanja Vucic neemt het in de tweede halve finale van het Songfestival volgende week donderdag op tegen onder meer de Belgische kandidate Laura Tesoro.

Vucic heeft haar tweede repetitie intussen afgewerkt in Stockholm. Tesoro zal vanavond voor de tweede keer haar act inoefenen in de Globe Arena.

Sanja Vucic treedt op onder de artiestennaam Sanja Vucic ZAA. Ze brengt het nummer "Goodbye (shelter)", een dramatische ballade waarin ze geweld tegen vrouwen hekelt. "Ik dank god dat ik de ervaringen in mijn nummer nooit ondergaan heb", klinkt het.

Het achtervoegsel ZAA verwijst naar de groep waarbij Sanja Vucic al verschillende jaren zingt. "Op die manier is mijn groep ook aanwezig op het festival", aldus Vucic.

Sanja Vucic hoopt volgende week zaterdag in de finale te staan. Aan de vooravond van moederdag gaf ze nog mee dat haar mama haar grote held is. "Zij is een rots, de sterkste persoon die ik ken. Ik kijk enorm naar haar op."