"Alle vertrouwen dat het goed gaat komen met de nieuwe K3"

Karen, Kristel en Josje hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt met K3. Dat hebben ze gezegd aan VRT Nieuws, net voor hun allerlaatste optreden vanmiddag. "We vinden het leuk dat de kinderen K3 niet moeten missen."
YMDI

Meer dan een jaar na de aankondiging dat Karen, Kristel en Josje stoppen met K3, hebben de drie vanmiddag hun allerlaatste optreden gegeven in de Lotto Arena in Antwerpen. Onder luid applaus zwaaiden ze nog één keer naar hun talloze fans en gaven ze de fakkel definitief door aan Marthe, Klaasje en Hanne.

"Het is een gevoel dat je moeilijk kan omschrijven. We zijn zenuwachtig, niet voor de show, maar wel omdat het nu écht de allerlaatste keer is", zegt Josje even voordien aan onze redactie. En toch keken de drie er ook naar uit om de fakkel door te geven.

"Het zou anders zijn mocht K3 echt stoppen", zegt Kristel. "Dan stonden we hier wellicht met een ander gevoel. En het publiek misschien ook. Ik vind het heel tof dat de kinderen K3 niet gaan moeten missen. De meisjes (Hanne, Klaasje en Marthe, nvdr.) doen het fantastisch. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Het is een nieuw hoofdstuk in de K3-geschiedenis."

"Pas nu beseffen we wat we hebben betekend", zegt Karen. "Al die reacties van de mensen laten zien dat het toch wat heeft losgemaakt. Dat is wel leuk."

YMDI

Wat morgen?

Maar wat nu, nu K3 gedaan is voor de drie? Bij de collega's van Radio 2 verklapten ze eerder deze week al wat de plannen zijn als ze morgen wakker worden.

Josje gaat eerst wat rusten en trekt op reis naar Argentinië en Colombia. Kristel gaat morgen gewoon boterhammen maken voor haar kindjes. In de namiddag heeft ze een meeting gepland, "om toch een doel te hebben". De zoon van Karen heeft een dagje vrij op school. "Ik heb beloofd om samen met hem iets leuks te doen."

YMDI

"Het gaat raar zijn zonder hen"

Maar ook voor de "nieuwe" K3 was vandaag een belangrijk moment. Zij moeten het vanaf morgen alleen doen. Al blijft Kristel wel aanwezig, zij is namelijk manager van de drie. "Zij weet hoe het voelt om in onze schoenen te staan. Zij kan ons de juiste richting uitduwen", zet Klaasje, eveneens voor de show.

"We weten nog niet echt wat onze gevoelens hierbij zijn", zegt Marthe. "Onze idolen gaan stoppen en wij gaan het voortzetten, maar ik denk dat we pas straks gaan weten wat dat met ons doet."

"Het gaat raar zijn om ze er niet meer bij te hebben. We hebben ondertussen toch wel een band opgebouwd", zegt Hanne. "Maar langs de andere kant zijn we er ook echt klaar voor." Iets wat Marthe beaamt. "We hebben de afgelopen maanden veel geleerd. Ik voel dat we sterk genoeg zijn."

De drie nieuwe meisjes bedanken Karen, Kristel en Josje vooral voor de steun. "Zonder hen hadden we niet gestaan waar we nu stonden."

YMDI