Irisfeest opent Brusselse evenementenseizoen met 150.000 bezoekers

Het 27e Irisfeest van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft afgelopen weekend meer dan 150.000 bezoekers op de been gebracht. Dat meldt visit.brussels in een persbericht. Topper was het Brussels Food Truck Festival. De 143 deelnemende foodtrucks serveerden 110.000 bezoekers gerechten en cocktails uit alle hoeken van de wereld.

De concerten op het Paleizenplein wisten zo'n 20.000 toeschouwers te bekoren: zaterdagavond tekenden dj's voor een elektro-avond, zondag stonden de winnaars van de wedstrijd Be On Stage, be.brussels (Laura Crowe, Ladylo en SeeUsoon), Charles Pasi, Mustii et Sinsémilia centraal.

In het kader van "Brusselaars, ten voeten uit!" lieten een honderdtal verenigingen de pareltjes en activiteiten van hun gemeente ontdekken. Verder was er in het Brussels Parlement een Swingfeest met ook jazzconcerten en improvisatietheater.

Meest gelezen