IS eist aanslag op acht Egyptische politieagenten op

Gewapende aanvallers hebben in de buurt van de Egyptische hoofdstad Caïro minstens acht politieagenten gedood. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld. De Egyptische tak van terreurgroep IS heeft de aanslag intussen opgeëist.
Archief

Onbekende gewapende mannen vielen een politievoertuig aan in het district Helwan, op 35 kilometer ten zuiden van Caïro, aldus het ministerie. Het Egyptische van Binnenlandse Zaken meldt dat de agenten bezig waren met een routine veiligheidscontrole, en dat er minstens vijf daders waren.

De politie heeft een veiligheidszone ingesteld en is op zoek naar de daders. Volgens de krant Youm7 zwaaiden de aanvallers met vlaggen van terreurgroep IS en vluchtten ze meteen na de aanval weg. Op Twitter heeft de Egyptische tak van IS intussen de verantwoordelijkheid opgeëist.

De groepering zwoer trouw aan IS in november 2014 en eiste het merendeel van de aanslagen op waarbij honderden doden vielen onder politieagenten en soldaten in Egypte de afgelopen drie jaar.