Prins Harry is inbreuken op zijn privacy grondig moe

De Britse prins Harry heeft de pers opgeroepen om hem en zijn familie meer privacy te gunnen. Prins Harry is de jongste zoon van prinses Diana, die 19 jaar geleden omkwam toen ze met haar vriend werd achtervolgd door een groep paparazzi-fotografen in Parijs.
AFP or licensors

In een interview met de BBC zei Harry dat hij maar al te goed beseft dat hij en zijn familie een bevoorrecht leven leiden. Maar, zei hij, dat betekent niet dat we geen recht hebben op een privé-leven: “Iedereen heeft het recht op privacy, maar helaas bestaat die die lijn tussen openbaar en privé niet meer”, klaagde de jongere broer van prins William, die na hun vader Charles, de tweede in lijn is om koningin Elizabeth op te volgen op de Britse troon.

“Iedereen krijgt het recht op privacy”, verduidelijkte hij zijn oproep aan de pers, “en veel mensen krijgen het ook, maar helaas is er een onophoudelijke nood om ieder detail van achter de schermen te weten te komen. Dat is niet nodig.”

Harry stond de afgelopen jaren eerder bekend als een feestend enfant terrible binnen de Britse royals - waar kennen we dat nog van? - maar dat imago poetst hij nu gaandeweg op.
Omdat hun leven zo geprivilegieerd is, zei Harry nu bijvoorbeeld dat hij en zijn familie dat privilege zullen proberen te verdienen en de aandacht te vestigen op dingen en zaken die er voor hen toe doen, “en hopelijk ook voor anderen”.

Meest gelezen