2.300 kinderen recreëren kunstwerk Wim Tellier in Malle

In Malle hebben zowat 2.300 kinderen meegewerkt aan een recreatie van het werk "Time" van fotograaf en conceptueel kunstenaar Wim Tellier. Het oorspronkelijke werk was een 3.000 vierkante meter grote afbeelding van een krab, gevormd door fish-eye-foto's van landschappen die Tellier verzamelde over de hele wereld. Ditmaal was de krabfiguur dubbel zo groot en werd ze gevormd door een formatie van in het gras liggende kinderen.

"Time" werd in september van vorig jaar op het strand van Knokke-Heist geplaatst en daar twee weken lang tentoongesteld. Bezoekers mochten er ook over lopen en het op die manier deels vernielen. Het "conceptueel beschadigde" beeld werd vervolgens in 12 stukken gesneden en over evenveel locaties over de hele wereld verspreid. Elke locatie vertelt een eigen verhaal, om de impact van de mens op de planeet te laten zien. Duurzaamheid is dan ook een rode draad doorheen het oeuvre van Tellier.

De actie van vandaag vond plaats op het bedrijfsterrein van de Mintjens Group in Malle. Daar krijgt Tellier immers binnenkort een nieuw atelier en woonst in de vorm van een stoel. Om de recreatie van "Time" in beeld te krijgen, stuurde Tellier verschillende drones de lucht in om foto's te nemen.

Het oorspronkelijke kunstwerk "Time" van Wim Tellier:

Meest gelezen