"Dat ik me daarvoor helemaal had opgekleed"

Het moest een hoogdag worden in het leven van de intussen 89-jarige Magdalena Jourdan. 60 jaar lang had ze van schilderen haar hobby gemaakt en daar wilde ze nu wel eens mee uitpakken in een heuse tentoonstelling. Vorige donderdag was het dan zover, in de openbare bibliotheek van Thompson, Connecticut. Maar het werd een gigantische flop: slechts 2 familieleden daagden op om te komen kijken naar haar 43 tentoongestelde werken. Een van haar kleindochters publiceerde een foto van haar ontgoochelde oma op Twitter en het internet leefde al snel mee met dit "onrecht".

Kleindochter Jenean aan Buzzfeed News: "Ze voelde zich belachelijk. De hele week had ze gewerkt aan onderschriften voor haar werken. Ze had zich helemaal mooi gemaakt. Ze had maanden naar dit evenement toegeleefd. Ze was zo teleurgesteld. Sinds donderdag heeft ze zelfs de telefoon een tijdlang niet meer willen opnemen."

Het internet leefde al snel met de ontgoochelde oma mee:

Oma Magdalena op Buzzfeed News: "Dat ik me daarvoor helemaal opgekleed had. Ik moet wel gek geweest zijn om daar zo uitgedost te verschijnen."

Zaterdag besloot de bibliotheek, na alle heisa op sociale media, de deuren speciaal te openen voor geïnteresseerden. Het werd geen overrompeling, maar het aantal bezoekers was toch al beduidend groter. "Het is toch al meer dan de vorige keer. Er is toch wel een beetje interesse voor wat ik gecreëerd heb", besloot Magdalena. De werken zijn nog te bezichtigen tot 25 mei.