"Iedere leerling staat in het jaarboek. Zij dus ook"

Een opvallende foto in het jaarboek van de Good Hope Middle School in Louisiana, VS, is het alleszins. Niet alleen de leerlingen kregen de gebruikelijke plaats in het overzichtsboek, maar ook Presley. Presley is de hond van de 14-jarige Seph Ware en vergezelt de jongen, die lijdt aan de spierziekte van Duchenne, iedere dag naar de klaslokalen.

Vader Joseph Ware op nieuwswebsite Today: "Presley helpt onze zoon iedere dag opnieuw met de dagdagelijkse activiteiten. Ze wijkt nauwelijks van zijn zijde. Die hond is een geschenk uit de hemel. Een enorme aanwinst in het leven van Seph, op welk gebied dan ook." Door de ziekte van Duchenne wordt het spierweefsel aangetast met een verminderde spierkracht tot gevolg.

Sonya Hogg, die het jaarboek samenstelde: "Presley maakt deel uit van ons leerlingenbestand. Waar Seph gaat, gaat ook zij. Ze weet ook perfect hoe ze zich moet gedragen in een klaslokaal. Ze weet waar naartoe, wanneer rustig te zijn, wanneer stil te zijn. Ze valt nooit iemand lastig. Ze hoort dus helemaal bij onze school. En daar we iedere leerling in ons jaarboek zetten, hoort zij daar dus ook bij."

Met dit dus als resultaat:

Meest gelezen