Bezoekersaantal koninklijke serres lijdt onder Floraliën

De koninklijke serres van Laken hebben dit jaar tijdens hun openingsdagen 60.000 bezoekers gelokt. Dat is fors minder dan de doorgaans 100.000 kijklustigen. De mindere opkomst heeft onder meer te maken met de veiligheidscontroles aan de ingang van de serres en de Gentse Floraliën, zo meldt woordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw van het Paleis.
Copyright 2012

De serres waren dit jaar toegankelijk voor het grote publiek van 15 april tot 6 mei. Normaal gezien trekken de openingsdagen gemiddeld zo'n 100.000 bezoekers, tenzij de Gentse Floraliën op hetzelfde moment plaatsvinden, legt De Bauw uit. De Floraliën worden om de vijf jaar georganiseerd en lokten dit jaar van 22 april tot 1 mei 130.000 bezoekers naar Gent. Ook de genomen veiligheidsmaatregelen aan de serres speelden een rol. Zo leidden de controles aan de inkom voor heel wat vertragingen, aldus het Paleis. Het koude en regenachtige weer was evenmin bevorderlijk voor de opkomst.

De lagere bezoekersaantallen hebben ook financiële consequenties, aangezien de opbrengst van de toegangsprijs (2,5 euro) bestemd is voor het Hulpfonds van de Koningin, restauratiewerken en de aankoop van kunstwerken voor de Koninklijke Collectie.

Meest gelezen