Bosch-tentoonstelling lokte veel Belgen

De tentoonstelling "Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie" in het Noord-Brabantse Museum heeft ruim 421.700 bezoekers over de vloer gehad en dat is volgens het museum een absoluut record. Ook veel Belgen staken de landsgrens over om de kunstwerken te bekijken.
EVERT ELZINGA

In het Noord-Brabantse Museum in 's Hertogenbosch liep tot gisteren een overzichtstentoonstelling over Jheronimus Bosch, naar aanleiding van de vijfhonderdste verjaardag van het overlijden van de schilder. De toeloop was zodanig groot dat het museum de deuren langer openhield en het afgelopen weekend was het museum zelfs 39 uur doorlopend open.

"Het was fantastisch om te zien dat Jheronimus Bosch nog steeds door zo'n groot en wereldwijd publiek wordt bewonderd", zegt directeur Charles de Mooij over het bezoekersaantal. Ongeveer 421.700 tickets gingen de deur uit en ongeveer een vierde van de bezoekers kwam uit het buitenland, voornamelijk uit de buurlanden. 7 procent van de tickets werd verkocht aan Belgen en Duitsland was goed voor 6 procent van de toegangskaarten. Ook waren er veel bezoekers uit de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Australië, Rusland, Argentinië, China en Japan.