Dodental na instorting gebouw in Nairobi opgelopen tot 51

De instorting van een gebouw in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, heeft intussen al aan 51 mensen het leven gekost. Dat heeft de leider van de reddingsactie, Pius Masai, zondagavond gezegd. Volgens Masai lopen de zoekacties op zijn einde en helpen de ingeschakelde veiligheidstroepen niet langer bij de zoekactie.

Er waren wel nog individuele reddingswerkers aan het werk op de plaats van de ramp in de wijk Hurama, in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Er zouden nog steeds 19 mensen spoorloos zijn. Volgens de autoriteiten waren er op het moment dat het zes verdiepingen hoge gebouw instortte 200 mensen in het gebouw aanwezig.

Twee jaar geleden was er een bevel tot afbraak van het gebouw uitgevaardigd. Maar de eigenaar had die beslissing naast zich neergelegd. De Keniaanse overheid is de afgelopen week fel bekritiseerd, omdat ze het afbraakbevel niet heeft laten naleven.