Dramareeks "Chaussée d'amour" gaat internationale toer op

De tiendelige dramareeks "Chaussée d'amour" is nog voor haar eerste uitzending op televisie internationaal verkocht. Productiehuis deMENSEN en Telenet sloten een deal met de Duitse openbare omroep ZDF, die een gedubde versie van de reeks zal uitzenden op haar kanaal ZDFneo.

Daarnaast zal internationaal distributeur ZDF Enterprises, een dochteronderneming van ZDF, de reeks wereldwijd verspreiden. "Chaussée d'amour" is de eerste televisiereeks die exclusief voor Telenet werd geproduceerd. Alle afleveringen worden tegelijk beschikbaar gesteld en dat is een primeur in het Vlaamse televisielandschap. De reeks is vanaf dinsdagavond te zien op Telenet Play en Play More.

"De internationale verkoop van Chaussée d'amour past in de strategie van productiehuis deMENSEN en dochteronderneming Skyline Entertainment om met Vlaamse kwaliteitsfictie de internationale markt aan te boren", klinkt het bij deMENSEN.

In "Chaussée d'Amour" ontvlucht Sylvia, een nette burgervrouw, haar falende huwelijk en neemt ze samen met haar twee kinderen noodgedwongen intrek boven het bordeel dat ze van haar vader erfde, op de befaamde Chaussée d'Amour.  De hoofdrollen in Chaussée d'Amour worden vertolkt door onder meer Tiny Bertels, Ruth Becquart, Josse De Pauw, Renée Fokker, Dirk Roofthooft en Evelien Bosmans. De regie werd verzorgd door Pieter Van Hees en Frank Devos.