Het is er: het nieuwe album van Radiohead

Radiohead heeft zijn nieuwe album op de wereld losgelaten, met de naam "A moon shaped pool". De jongste dagen had de band al twee nummers van zijn negende plaat vrijgegeven, maar op het volledige album was het wachten tot gisteravond.

Eerder deze week had de Britse rockband al twee singles van zijn nieuwe album prijsgegeven: "Burn the witch" en "Daydreaming". Het album wordt momenteel uitsluitend aangeboden via de website van de band, via iTunes of via streamingdiensten zoals Tidal. Wie de plaat op cd wil, moet wachten tot in juni. In september komt de plaat ook op vinyl uit.

De voorbije weken had de band rond Thom Yorke de spanning opgevoerd door alle online-activiteiten te verwijderen: er stond niets meer op de website, Twitter, Facebook of Instagram. Tegelijkertijd kregen Britse fans een flyer in hun brievenbus met de tekst "Sing a song of sixpence that goes/Burn the witch/We know where you live". Later verspreidde de band ook een kort animatiefilmpje van een vogel, wat een fragment uit hun nieuwe muziekclip bleek te zijn.

De band staat erom bekend de lancering van nieuwe muziek op een eigenzinnige manier aan te pakken. Zo schreef Radiohead geschiedenis met hry album "Rainbows" in 2007 omdat de plaat werd aangeboden voor een bedrag dat de koper zelf mocht bepalen.