Vader van "Neighbours" overleden

Reg Grundy, de man achter de Australische televisieserie "Neighbours", is op 92-jarige leeftijd overleden. De serie groeide uit tot een van de grootste Australische televisiereeksen ooit en lanceerde de carrière van verschillende internationale sterren, zoals Kylie Minogue en Jason Donovan.

"Neighbours" kwam in 1985 voor het eerst op televisie en wordt vandaag, na 32 seizoenen, nog altijd uitgezonden. Ook bij ons is de populaire Australische soap op televisie te zien sinds 1988.

Grundy stond met zijn productiehuis The Grundy Organisation ook aan de wieg van verschillende andere Australische series, zoals "The young doctors" en "Prisoner: cell block H." Verder werkte hij ook mee aan "Abba: the movie", een film over de Zweedse popgroep, en maakte hij verschillende spelprogramma's zoals "Wheel of fortune".

Grundy overleed in zijn woning in Bermuda, met zijn familie bij hem. Het is nog onduidelijk wat de precieze doodsoorzaak is.

Meest gelezen