220 processen-verbaal in eerste maand kilometerheffing

In de eerste maand van de kilometerheffing voor vrachtwagens zijn er 220 processen-verbaal opgemaakt voor vrachtwagens die geen zogenaamde On Board Unit aan boord hadden. Het aantal processen nam wel af naarmate de maand april vorderde.

Mobiele ploegen op de weg hebben de vrachtwagens gecontroleerd en ook via de registratieportieken werden de vrachtwagens in het oog gehouden. 220 vrachtwagens reden zonder "bakje" rond en mogen een boete van 1.000 euro verwachten.

"In de eerste week zijn we erg terughoudend geweest om boetes op te leggen en hebben we vooral waarschuwingen uitgedeeld", zegt Kris De Sagher van de Vlaamse belastingdienst. "Toen hebben we enkel gesanctioneerd bij flagrante inbreuken, zoals de vrachtwagens zonder On Board Unit. Deze maand gaan we wel op kruissnelheid komen wat de controles betreft."