"Embassycat" is het nieuwe maatje van Julian Assange

Julian Assange, oprichter van klokkenluiderswebsite Wikileaks, heeft gezelschap gekregen in de Ecuadoraanse ambassade. Zijn kinderen hebben hem een kat cadeau gegeven. Het beestje heeft nog geen naam, maar haar avonturen zijn wel al te volgen via de Twitteraccount @Embassycat.

Assange verblijft al sinds 2012 in de Ecuadoraanse ambassade. Hij heeft daar asiel aangevraagd om zijn uitwijzing naar Zweden te verhinderen. Daar zou hij terechtstaan voor seksuele delicten. Als Assange de ambassade verlaat, kan hij in de VS voor de rechtbank worden gebracht.

Nu heeft de oprichter van Wikileaks het gezelschap gekregen van een kitten. Het vrouwtje van 10 weken oud heeft nog geen naam, maar deelt haar avonturen wel via de Twitteraccount @Embassycat. De eerste ontmoeting met haar kersverse baasje verliep alvast bijzonder innig.

Assanges kat houdt -naar het voorbeeld van haar baasje- enkele belangrijke instanties in de gaten. Ze volgt op Twitter onder meer het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en hun Britse collega's.

Het beestje probeert via Twitter ook contact te leggen met die andere kende kat in de politieke wereld: de Britse Palmerston, die rondtrippelt op het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. Voorlopig heeft @DiploMog de tweet van @Embassycat echter nog niet beantwoord.