Amerikaanse acteur William Schallert overleden

De Amerikaanse acteur William Schallert is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij is bekend voor zijn rollen in de tv-series "Bonanza", "Hawaii Five-O" en "Star trek" en de film "The heat of the night".

De Amerikaanse televisiewereld heeft een bekend gezicht uit de jaren 50, 60 en 70 verloren. Acteur William Schallert is op 93-jarige leeftijd overleden.

Schallert vertolkt rollen in verschillende bekende televisieseries uit het tweede deel van de vorige eeuw. Hij was te zien in onder meer "Bonanza", "Hawaii Five-O", "Gunsmoke" en "The Patty Duke show". Op latere leeftijd kreeg hij rollen in "Desperate housewives", "Medium" en "True blood".

In de sciencefictionserie "Star trek" vertolkte Schallert eind de jaren 60 de rol van Nils Baris. William Schallert was ook twee jaar lang de voorzitter van de Amerikaanse vereniging van acteur, de Screen Actors Guild.

Op het witte doek acteerde hij onder meer in "Speedway" met Elvis Presley in 1968 en in "The heat of the night", een Oscarwinnende film uit 1983.