Duitse kunstenaar verovert wereld met Legoblokjes

De Duitse streetartartiest Jan Vormann is in 2007 in Berlijn begonnen met het opvullen van gaten en scheuren met legoblokjes. Zijn idee krijgt wereldwijd navolging. Vormann reist niet alleen de wereld rond met zijn Legoblokjeskunst, heel wat creatievelingen zijn in de voetsporen van de kunstenaar getreden.

De Duitse streetartartiest Jan Vormann heeft al in 40 steden in de hele wereld zijn "Dispatchwork" aangebracht. Vormann begon in 2007 in Berlijn met Legoblokjes scheuren in muren en straten op de vullen.

Intussen wordt zijn voorbeeld overgenomen door tientallen creatievelingen in de hele wereld. Het resultaat van hun werk is terug te vinden op de website dispatchwork.info.

"Lego is speelgoed waar mensen dol op zijn. Bovendien geven de toevoegingen aan het straatbeeld meer kleur aan de stad", motiveert Vormann waarom zijn werk zo veel navolging krijgt.