Khan verwijt Trump onwetendheid over de islam

De nieuwe burgemeester van Londen, Sadiq Khan, heeft zwaar uitgehaald naar de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Hij verwijt Trump niets af te weten van de islam.
AFP or licensors
De nieuwe burgemeester van Londen Sadiq Khan, een moslim.

Vorig jaar stelde Trump voor de Amerikaanse grenzen volledig te sluiten voor alle buitenlandse moslims "totdat onze overheden uitgevist hebben wat er aan de hand is".

Toen hem gevraagd werd wat dit zou betekenen voor burgemeester Khan van Londen, een moslim, antwoordde Trump in de New York Times dat er altijd uitzonderingen zullen zijn.

Maar Khan neemt daar geen genoegen mee. "Dit gaat niet alleen over mij, maar ook over mijn vrienden, mijn familie en iedereen in de hele wereld die dezelfde achtergrond heeft als ik", aldus Khan.

"De onwetendheid van Trump kan onze beide landen minder veilig kunnen maken" stelt Khan. "Hij riskeert de doorsnee moslim van zich te vervreemden en speelt in de handen van de extremisten".

"Trump en de mensen die het met hem eens zijn denken dat westerse liberale waarden niet te verzoenen zijn met een gematigde islam. Wel Londen heeft hun ongelijk bewezen", aldus Khan.

Khan is de zoon van Pakistaanse immigranten. Hij werd vorige week als burgemeester verkozen, ondanks het feit dat zijn tegenstander Zac Goldsmith geprobeerd had hem te linken met extremistische moslims.