Kraanman overleden onder het puin

De kraanman die gisteren klem kwam te zitten nadat zijn kraan op een school in Kortrijk was gevallen, is overleden. Tijdens de bergingswerken van afgelopen nacht werd de man dood aangetroffen onder het puin.
Foto Kurt

De Bulgaarse man werd vannacht door de hulpdiensten dood aangetroffen in zijn cabine. Door de massa puin en de instabiliteit van het gebouw was het lang onmogelijk om tot bij het slachtoffer te geraken. Over de precieze omstandigheden van zijn overlijden is nog niets geweten. De Bulgaarse ambassade wordt op de hoogte gebracht van het overlijden van de man.

"De hulpdiensten hebben vannacht omstreeks 1.45 uur het lichaam  van de man geborgen. Daarna heeft de aannemer beslist om zijn mensen wat rust te gunnen. Vanmorgen worden de bergingswerken pas verdergezet, waarna de site kan worden opgeruimd", zegt Thomas Detavernier van politiezone Vlas.

De berging van de torenkraan neemt veel tijd in beslag. De kraan moest volledig uit elkaar gehaald worden, om van het gebouw gelicht te kunnen worden. Daarvoor werden twee andere kranen ingeschakeld. Ondanks de uitgevoerde stabiliteitswerken is er momenteel geen garantie op de totale stabiliteit van het gebouw. Het ongeval wordt nog verder onderzocht.

Veiligheidsperimeter

Vandaag blijft de Rhizocampus in Kortrijk nog gesloten. Er is opvang voorzien voor alle leerlingen op een andere locatie, maar de lessen gaan niet door. Morgen worden de lessen weer hervat.

Ook de aangrenzende supermarkt Rivan gaat niet open. De ingestelde veiligheidsperimeter blijft voorlopig behouden. De Senator Coolestraat is nog afgesloten voor het verkeer.