Omstreden komiek Dieudonné opnieuw veroordeeld voor antisemitisme

De correctionele rechtbank van Parijs heeft de omstreden Franse komiek Dieudonné M'Bala M'Bala veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden met uitstel en een boete van 10.000 euro. Hij werd schuldig bevonden aan het uiten van racistische beledigingen en het aanzetten tot haat in zijn show "La Bête immonde".
BELGA/JOURET

In die show komen meerdere verwijzingen naar fascisme en antisemitisme voor. Dieudonné vertelt onder meer over de rol die de Joden speelden bij de behandeling van zwarten en doet lacherig over de Holocaust.

De omstreden komiek heeft nu in het totaal al een vijftiental veroordelingen op zijn naam staan. In november 2013 werd hij onder andere veroordeeld tot een boete van 28.000 euro voor aanzetten tot haat in een liedje dat hij op het internet had gepubliceerd.

Meest gelezen