Transportbedrijf Essers even ontruimd na ongeval met perazijnzuur

Het hoofdgebouw van transportbedrijf Essers is in Genk is gisteravond even ontruimd geweest, na een ongeval met de bijtende stof perazijnzuur. De vork van een heftruck doorboorde een vat dat uit een vrachtwagen geladen werd.
BELGA/VAN EXEL

Vier personen werden met irritaties aan de ogen en aan de huid uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Een vijfde persoon werd met de ziekenwagen afgevoerd, omdat hij gewond was geraakt na het ongeval. "Maar zijn verwondingen vallen goed mee", zo laat gedelegeerd bestuurder Hilde Essers van het bedrijf weten.

Perazijnzuur wordt gebruikt als desinfecteermiddel, maar bij contact met de ogen of de huid is het schadelijk. Ook de omgeving van het bedrijf werd tijdelijk afgesloten, omdat de wind de wolk met het goedje over de Transportlaan blies. De brandweer heeft het product opgeruimd.

Meest gelezen