Tweede filmproject voor Adil El Arbi en Bilall Fallah in VS

De Amerikaanse droom van Adil El Arbi en Bilall Fallah begint steeds meer vorm te krijgen. De zender FX heeft het regisseursduo gevraagd om de pilootfilm "Snowfall" te regisseren. Begin dit jaar kondigde Fox aan dat de makers van "Black" de misdaadthriller "The big fix" gaan maken. El Arbi en Fallah bereiden de opnames van "Snowfall" intussen voor in de VS.

Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah gaat in juni van start met de opnames van de misdaadthriller "Snowfall". Het is het tweede Amerikaanse project van de makers van "Black" en "Image".

El Arbi en Fallah regisseren voor de Amerikaanse zender FX de pilootfilm van de dramaserie "Snowfall". "Het is een van de beste scenario's die we gelezen hebben de laatste tijd. Het lijkt een mix tussen "The wire" en "Boogie nights", Spike Lee meets Scorsese", klinkt het.

"Snowfall" speelt zich af begin de jaren 80 in Los Angeles. Aan de vooravond van de uitbraak van de grote crackepidemie worden drie personages gevolgd. "Dit moet "Black" worden, maar dan tienduizend keer beter."

Film in de maak over matchfixing

In januari maakte het Amerikaanse Fox bekend dat het Belgische duo de misdaadthriller "The big fix" gaat regisseren. De film vertelt het verhaal van matchfixing in de voetbalwereld. Dat project is in ontwikkelingsfase.

Daarnaast hebben El Arbi en Fallah intussen ook steun gekregen van het Vlaams Audiovisueel Fonds voor de ontwikkeling van hun project "Patser", waarvoor El Arbi en Fallah samen met Bram Renders het scenario schreven.