"Identiteit schapen beschermd vanwege hun leeftijd en kwetsbaarheid"

In "Het Journaal" zien we wel eens vaker mensen van wie het gezicht onherkenbaar is gemaakt. De Britse politie heeft nu een nieuwe primeur te pakken: het blurren van... enkele schapen.

Het was de politie van West Midland die gisteren op Facebook een foto plaatste van enkele schapen die gered waren van vermoedelijke stropers. Vreemd genoeg werd de kop van de dieren onherkenbaar gemaakt.

Ondertussen is de bewuste post al verdwenen van de pagina, maar op de website staat hij nog steeds. "De identiteit van de lammeren wordt beschermd vanwege hun leeftijd en kwetsbaarheid", staat er te lezen, meteen gevolgd door "het is een mop".

Een mopje op de site dus, maar het is niet duidelijk of dat ook zo oorspronkelijk bedoeld was. Een woordvoerder van de politie laat aan nieuwswebsite Mashable weten dat de foto werd geüpload door een agent. Toen er vragen kwamen over de originele foto, besliste de politie de foto offline te halen en terwijl de agent te contacteren. De agent was echter al met vakantie en kon dus niet worden bereikt. Het lijkt dus om een grapje te gaan, maar zeker is dat niet.