"Jeugdige" Woody Allen belooft nog jaren films te maken

"Ik voel me jeugdig en vol energie. Zo lang mensen zo stom zijn mij financieel te ondersteunen, blijf ik films maken." Dat heeft de Amerikaanse regisseur Woody Allen op het filmfestival van Cannes gezegd na een persvoorstelling van "Café society".
AFP or licensors

Vanavond gaat in de Zuid-Franse stad Cannes het jaarlijkse en prestigieuze filmfestival van start. De openingsfilm is deze keer "Café Society", de jongste film van Woody Allen.

Na afloop van een persvoorstelling eerder vandaag, heeft hij de journalisten op het hart gedrukt dat hij nog even doorgaat. "Ik ben 80, maar ik kan het nauwelijks geloven. Ik zit vol jeugdigheid, ik heb veel energie, ik ben mentaal in orde, ik eet goed en ik beweeg voldoende. Ik heb misschien gewoon geluk, mijn ouders zijn allebei iets meer dan 100 geworden."

Allen gaf wel toe dat zijn gehoor stilaan achteruit gaat. "Ik ben zeker dat ik op een ochtend wakker word en één of andere aanval krijg waarna ze mij in een rolstoel zullen stoppen", grapte hij vervolgens. "Iedereen zal dan grappen en zeggen: "Ken je hem nog? Dat was Woody allen. Kijk nu, hij kan amper nog zelfstandig eten"."

"Zolang mensen zo stom zijn mij financieel te ondersteunen, blijf ik films maken", besloot hij de persconferentie.