"Pers en publiek geloven dat Laura finale van Songfestival haalt"

In Stockholm is Laura Tesoro aangetreden in de generale repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival die morgen plaatsvindt. Onze reporter Gianni Paelinck keek en luisterde ter plaatse naar haar act en zag dat het goed was. Zelf verklaarde de zangeres na afloop dat ze van haar optreden heeft genoten.
AFP or licensors
Laura en haar dansers tijdens de generale repetitie vanavond.

Morgenavond is het zover voor Laura Tesoro: dan vertegenwoordigt de jonge zangeres ons land in de tweede halve finale van het Songfestival. Vanavond stond ze samen met de 17 andere kandidaten van die halve finale al een eerste keer op het podium en dit voor een generale repetitie. Die is niet onbelangrijk want het is op basis van deze prestatie dat de jury's van de deelnemende landen hun punten uitdelen.

"De act zit strak", zegt onze reporter en Songfestivalkenner Gianni Paelinck die haar optreden ter plaatse heeft aanschouwd. "De zang en de dans zijn volledig op elkaar afgestemd zonder dat het ene onder het andere gaat lijden. Dankzij een uitstekende regie is alles bovendien mooi in beeld gebracht voor de kijker thuis."

"Het einde van het optreden is aangepast om het showgehalte van de act te vergroten. Zo loopt Laura op een arm van het podium de zaal in en roept ze het publiek toe. De act zit veel beter ineen dan tijdens de preselecties. Hier is goed aan gewerkt."

"Alles aan Laura straalt warmte en optimisme uit"

Morgen moet Laura als 18e en laatste kandidaat van de avond het podium op. Paelinck ziet daarin een voordeel. "Haar lied volgt op dat van een rockgroep uit Georgië die weinig voorstelt en een schreeuwerige dramaqueen uit Albanië."

"Daarnaast is haar nummer vrij uniek in deze halve finale. De andere liedjes vissen in dezelfde voorspelbare Songfestivalvijver en klinken vaak koud en kil. Laura is daaraan het tegenovergestelde. Alles aan haar straalt warmte en optimisme uit: haar looks, haar jeugdigheid, haar frisheid. Ook de kleuren op het podium zijn warm met veel gouden tinten."

"Zowel de pers als het publiek onthaalt haar nummer hier erg positief. Veel mensen die ik spreek, zijn lovend en geloven in haar kansen op een finaleplaats. Mensen die voorheen rabiate non-believers waren, hebben dankzij haar act volledig hun kar gekeerd."

Tesoro: "Ik heb echt genoten"

Na afloop van de generale repetitie heeft onze reporter Laura nog even voor zijn microfoon gekregen. "Ik vond het heel leuk", zei ze over haar optreden. "Het was leuk om voor een volle arena op te treden. Het was de eerste keer dat zoveel publiek in de zaal zat en dat gaf een goed gevoel. Ik heb echt genoten."

Na afloop van de tweede halve finale kan ook het publiek thuis stemmen. "Ik ben erg benieuwd hoe Europa en Australië zullen stemmen. Ik hoop dat ik nog een beetje kan slapen. Morgen (donderdag) volgt nog een repetitie. Het wordt erg druk, maar hopelijk erg leuk."

AFP or licensors