Acht procent van jongeren doet wel eens aan sexting

Zo'n acht procent van de Belgische jongeren doet wel eens aan sexting. Dat is het versturen van foto's waarop ze naakt of halfnaakt staan. En 25 procent van de jongeren heeft al wel eens zo'n pikante foto ontvangen.
2009 AP

De cijfers komen uit "Apestaartjaren", een onderzoek over hoe jongeren zich online gedragen.

Dat jongeren aan sexting doen, is op zich niet abnormaal, maar ze moeten wel opletten naar wie ze foto's sturen, zegt onderzoeker Mariek Vanden Abeele van de Universiteit Gent.

Volgens haar kan je sexting beschouwen als een vorm van seksuele expressie, "zoals we misschien vroeger achter het fietsenhok onze rok omhoog trokken", maar heeft dit soort gedrag zich voor een deel online verplaatst.

Het lijkt haar vrij gezond en normaal gedrag voor tieners, maar de risico's zijn natuurlijk dat wanneer je materiaal online brengt, dat materiaal voor altijd en eeuwig verder verspreid of gedeeld kan worden.