Actrice Núria Espert krijgt Prinses van Asturiëprijs

De Catalaanse actrice Núria Espert wordt gelauwerd met de prestigieuze Prinses van Asturiëprijs voor kunst. De 80-jarige Espert is een van de bekendste actrices uit de Spaanse theaterwereld. Ze geldt als de "grote oude dame van het Spaanse theater".

De jury van de Prinses van Asturiëprijs voor kunst heeft de 80-jarige Núria Espert uitgeroepen tot laureaat van de onderscheiding. Aan de prestigieuze onderscheiding is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden. De prijs wordt uitgereikt in acht categorieën en staat bekend als de Spaanse Nobelprijs.

Núria Espert is een van de meest invloedrijke figuren uit de Spaanse theaterwereld. Ze stond als 12-jarige al op het podium en twaalf jaar later richtte ze haar eigen ensemble op.

De actrice groeide op in de buurt van Barcelona en geldt als "de grote oude dame van de Spaanse theaterwereld". "Núria Espert is een voorbeeld geworden voor verschillende generaties acteurs", motiveert de jury.