E40 richting Brussel weer vrij na ongeval in Groot-Bijgaarden

In Groot-Bijgaarden was de E40 vanochtend een tijd lang helemaal versperd in de richting van Brussel. Omstreeks 11.45 uur was de rijbaan weer volledig vrij. De urenlange file lost stelselmatig op.

Om 10 uur vanochtend botsten 5 auto's op elkaar op de E40 richting Brussel. Bij het ongeval vielen er geen gewonden, maar de snelweg was er wel een uur lang helemaal door versperd ter hoogte van Groot-Bijgaarden. Het verkeer kon er al die tijd alleen over de pechstrook.

Door deze flessenhals ontstond er een lange file op de drukke verkeersader naar de hoofdstad. Al snel stond er file vanaf Ternat, maar omdat de weg helemaal versperd was, liep dit verder op. Om 11 uur was er al 1,5 uur vertraging van Affligem tot Groot-Bijgaarden. Het Vlaams verkeerscentrum raadde automobilisten aan om de E40 vanuit het westen van het land naar Brussel te mijden en om te rijden via Antwerpen.

Omstreeks 11.45 uur was de rijbaan weer vrij.Tegen de middag was de E40 weer nagenoeg filevrij en was omrijden niet langer nodig. Het is niet duidelijk of iemand bij het ongeval gewond raakte.

Meest gelezen