Google wil meer vrouwelijke emoji's

Enkele medewerkers bij Google willen dat er - opnieuw - gesleuteld wordt aan de emoji's. Concreet vragen zij dertien nieuwe figuurtjes, waarin zowel mannen - maar zeker ook vrouwen - aan het werk zijn.

"Hoe kan het dat er plaats is voor een doos vol sushi en enkele gefrituurde garnalen, terwijl de vrouwelijke emoji's zich beperken tot enkele oppervlakkige schoonheidsidealen", klonk het eerder al in een opiniestuk in de New York Times.

Nu voeren vier medewerkers van zoekmachine Google ook de daad bij het woord. Zij vragen aan Unicode - het bedrijf dat de officiële emoji's beheert - een toevoeging van dertien nieuwe figuurtjes. Het gaat dan om mannen en vrouwen die een job aan het uitoefenen zijn. Leerkrachten, dokters, wetenschappers, zangers, landbouwers of verplegers; ze komen allemaal aan bod in het voorstel.

Het is nog niet duidelijk of Unicode de Google-medewerkers zal volgen. Hoe dan ook is het niet de eerste keer dat er kritiek komt op het gebrek aan diversiteit in de figuurtjes. Zo werden vorig jaar emoji's in verschillende huidskleuren ingevoerd.