Kruipruimtes bioscoop geven kattenmummies prijs

In Rotterdam hebben bouwvakkers twee gemummificeerde katten ontdekt bij verbouwingen in een bioscoop. De diertjes zijn gevonden in kruipruimtes in het pand. De eigenaar vermoedt dat ze er al tientallen jaren lagen.

In de bioscoop Kino in de Gouvernestraat in Rotterdam vinden momenteel verbouwingen plaats. Tijdens de werkzaamheden hebben werklui twee gemummificeerde katten ontdekt in de kruipruimtes van het pand, zo meldt de lokale omroep RTV Rijnmond.

"De snorharen zaten er nog aan", zegt eigenaar Jan de Vries. Hij vermoedt dat de onfortuinlijke dieren lang geleden in de kruipruimtes vast zijn komen te zitten en van ontbering zijn omgekomen. Mogelijk liggen ze daar al tientallen jaren.

De bouwvakkers wilden de katten eerst weggooien, maar daar dacht de bioscoop anders over. Uiteindelijk heeft het Natuurhistorisch Museum van Rotterdam de opmerkelijke mummies in bewaring genomen. Naar verluidt liggen de katten daar nu in de diepvriezer.