Luidruchtige ijskar wordt stille ijsapp in Lokeren

De Lokerse ijsverkoper, die met zijn typisch ijskarmuziekje een GAS-boete riskeerde voor straatlawaai, heeft een oplossing bedacht. De man heeft een app ontwikkeld, waarmee zoetekauwen de ijskar makkelijk kunnen oproepen, zonder typisch deuntje in de straat.

Lokeren had de ijsverkopers in zijn stad gewaarschuwd: wie na 20 uur 's avonds rondrijdt met een muziekje op, riskeert een GAS-boete. Eén verkoper had al een klacht aan zijn been, maar bleef niet bij de pakken zitten. Hij bedacht een creatieve smartphone-oplossing.

"We kiezen Lokeren uit als gebied om met onze wagen in rond te rijden en zo ons klantenbestand uit te bouwen. Op een moderne manier weliswaar, met onze ijskarapp waarmee je onze ijskar kan oproepen", aldus Carlos Foubert. "Dat systeem bestaat al sinds vorig jaar. Nu werken we verder aan een stille app. De bedoeling daarvan is dat je smartphone oplicht of het typische ijskarmuziekje maakt als onze ijskar op 40 à 50 meter van je deur rondrijdt."