Nieuwe show Clarkson, May en Hammond heet "The grand tour"

Het nieuwe programma dat Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May voor Amazon zullen maken, krijgt de naam "The grand tour". Dat heeft het trio zelf bekendgemaakt. Tegelijk meldt de BBC dat het nieuwe seizoen van "Top gear" op 29 mei van start gaat.
© BBC Worldwide 2013
Clarkson, Hammond en May (archieffoto).

"We zullen de wereld rondreizen en elke aflevering in een ander land opnemen. Een soort van "grand tour" als je wil. Daarom hebben we besloten het programma "The grand tour" te noemen." Met die woorden motiveert Clarkson de keuze van de naam van het nieuwe programma dat hij samen met Hammond en May voor Amazon Prima zal maken.

Het programma gaat komend najaar van start en is in eerste instantie enkel te bekijken door leden van Amazone Prime. Deze zomer vindt naar verluidt een loterij plaats om tickets voor de shows in alle verschillende landen waar de ploeg neerstrijkt weg te geven.

Net vandaag meldt de BBC dat het nieuwe seizoen van "Top gear" op 29 mei aanstaande van start gaat. Het was dit programma dat Clarkson, Hammond en May tot voor kort presenteerden tot de heisa losbarstte over een daad van agressie van Clarkson jegens één van de producers. De nieuwe presentatoren zijn zoals bekend Chris Evans en Matt LeBlanc.