Politie houdt blaasmarathon tijdens EK

Tijdens het EK voetbal zal de politie in ons land extra alcoholcontroles houden. In het openingsweekend (10-12 juni) komt er zelfs een heuse blaasmarathon, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Elke politiezone beslist zelf waar en hoe vaak er alcoholcontroles worden georganiseerd.

"Op de wegen van en naar voetbalevenementen met grote schermen zullen er zeker controles zijn", zegt Nicolas Paelinck van de Vaste Commissie van de Lokale Politie (VCLP). De politiezones zijn niet verplicht mee te werken. "Maar de meeste schrijven zich in. Ze bepalen zelf hoe vaak en hoeveel ze controleren, in functie van het volk dat ze beschikbaar hebben."

Het BIVV heeft becijferd dat er op matchdagen van de Rode Duivels dubbel zoveel ongelukken onder invloed van alcohol gebeuren.