Proximus laat klanten via 4G-netwerk bellen en stelt 4,5G voor

Telecomoperator Proximus heeft vandaag zijn VoLTE-netwerk voorgesteld, waarmee klanten na de zomer via 4G kunnen bellen. Proximus belooft gesprekken die "sneller starten" en "glashelder" zijn. Bovendien zou je tijdens een telefoongesprek nog kunnen surfen.

Momenteel is 4G+ de snelste technologie. Omdat 5G pas tegen 2020 wordt verwacht, hebben Proximus en de Chinese technologiegigant Huawei werk gemaakt van de 4,5G-technologie. Het is de eerste keer dat er in de Benelux met 4,5G wordt geëxperimenteerd.

Wie dit gebruikt, kan een netwerksnelheid bekomen van 1,1Gb per seconde. De netwerksnelheid van 4G+ bedraagt 225 MB per seconde. De verwezenlijkingen van 4,5G zullen wel pas merkbaar zijn als er compatibele toestellen op de markt zijn. Die worden pas ten vroegste eind 2016 verwacht.

Proximusklanten zullen wel kennis kunnen maken met VoLTE. Na de zomer, wanneer de technologie wordt uitgerold, zullen Proximus-klanten met een aangepast toestel via het 4G-netwerk kunnen bellen. Dit zal de oproepen sneller maken, de gesprekken worden "glashelder" en terwijl er gebeld wordt, kan men blijven surfen, aldus Geert Standaert, technologiedirecteur van Proximus. Proximusklanten met een aangepast toestel zullen automatisch worden overgeschakeld op VoLTE.

Meest gelezen