Sea Life zwaait laatste zeehondenpups van het seizoen uit

Aanstaande zaterdag zal het zeehondenopvangcentrum Sea Life zes zeehondjes vrijlaten op het strand van Blankenberge. Daarmee zit het zeehondenseizoen er zo goed als op. Na die vrijlating wordt er nog één zeehondenjong opgevangen in Blankenberge.
Kurt Desplenter

De zeehonden die afgelopen winter zijn opgevangen, zijn op één dier na weer aangesterkt en klaar om te worden vrijgelaten. De vier grijze zeehonden Kaya, Luna, Skippy en Kiki, zijn de afgelopen maanden aangespoeld op de Belgische kust en werden verzorgd door het Sea Life Rescue Team. Ook gewone zeehonden Snout en Brandtje konden in verzwakte toestand rekenen op de zorgen van het Rescue Team. De zes zeehondenpups zijn nu genezen en klaar voor hun terugkeer naar zee. Andere pups zijn eerder vrijgelaten. Eén pup moet achterblijven omdat het dier nog niet gezond is en niet in goede conditie verkeert.

Zaterdag om 8.30 uur laten de verzorgers de tank leeglopen om daarna de zes pups te vangen en te wegen, in het bijzijn van de adoptieouders. Om tien uur worden ze dan vrijgelaten ter hoogte van de O'Neill Beach Club.

Wat te doen met aangespoelde zeehonden?

Sea Life roept toeristen op om aangespoelde zeehonden niet aan te raken en afstand te houden. Als het dier wonden vertoont of plat ligt moet het opvangcentrum of de politie gebeld worden. Vanaf half juli kunnen er opnieuw zeehondenpups aanspoelen aan de kust. Verzwakte pups spoelen vaak aan door wondjes of ondervoeding.