Speurders ondervragen arts die Prince geneesmiddelen heeft voorgeschreven

In het kader van het onderzoek naar de dood van Prince is een arts ondervraagd die de Amerikaanse rockmuzikant in de weken voor zijn overlijden geneesmiddelen heeft voorgeschreven. Dat blijkt uit een politiedocument dat bij de krant Los Angeles Times is beland.
AP1985

De dokter Michael Schulenberg heeft Prince in de aanloop naar zijn dood twee keer gezien. In de ochtend van 21 april ging de dokter met de resultaten van een onderzoek naar de woning van Prince in Paisley Park. Maar de 57-jarige zanger en gitarist was reeds overleden.

Het document vermeldt niet wat de arts voor welke ziekte heeft voorgeschreven. Ook is niet geweten of Prince de geneesmiddelen al of niet heeft genomen.

De politie heeft opnieuw een huiszoeking verricht in de verblijfplaats van de rockster in Minneapolis en heeft in het ziekenhuis waaraan Schulenberg is verbonden medische dossiers in beslag genomen.

De dood van Prince blijft mysterieus. Speurders proberen te weten te komen of hij mogelijk door een overdosis verdovende middelen is overleden.