Umesh gaat voor 250 miljoen kijkers

Umesh Vangaver zal België vertegenwoordigen bij het toekennen van de punten in de finale van het Eurovisiesongfestival in Zweden komende zaterdag. In de strijd om de hoogste kijkcijfers zal hij geen kind hebben aan kijkcijferkanon Tom Waes, die met zijn programma's vlot een miljoen kijkers lokt.

Umesh Vangaver is door de VRT aangesteld als voorlezer van de Belgische punten in de finale van het Eurovisiesongfestival komende zaterdag.

Voor de tv-maker is dat een grote meevaller. In de derde aflevering van "Umesh pop-up teevee" sluit Vangaver een weddenschap met Tom Waes. "We hebben gewed dat ik hogere kijkcijfers kan halen als hij. Dat moet lukken met de 250 miljoen kijkers komende zaterdag", lacht Vangaver.

De puntentelling voor het Songfestival is hervormd. Eerst zullen de punten van de vakjury's voorgelezen worden en daarna volgen de punten uit de televoting. Dat moet de spanning verhogen.