"Begrijp vakbondsactie in dit geval, maar het moet nu écht gedaan zijn"

Marc Descheemaecker, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airport, betreurt de vakbondsactie van Aviapartner gisteren, maar kan in dit specifieke geval ook begrip opbrengen voor de "emotionele reactie van het personeel". Dat zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. "Maar nu moet het echt gedaan zijn."

Sinds de aanslagen op Brussels Airport is de luchthaven al drie keer geconfronteerd met een stakingsactie. Eerst van de politievakbonden, dan van de luchtverkeersleiders en gisteren werd ook even het werk neergelegd bij bagage-afhandelaar Aviapartner.

"Het is echt genoeg geweest", reageerde CEO van Brussels Aiport Arnaud Feist meteen. Hij herhaalde nogmaals dat de geloofwaardigheid van de luchthaven op het spel staat.

Een iets genuanceerdere mening is te horen bij Marc Descheemaecker, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airport. "Ik betreur de actie, maar als ik de argumenten van de vakbond in dit specifieke geval hoor, dan begrijp ik de emotionele reactie", zegt hij in "De ochtend". "Die mensen hebben na de aanslagen hard gewerkt en flexibiliteit getoond. Daar moet een zekere erkenning voor zijn. Dat er zo snel een akkoord kwam, geeft aan dat er toch een en ander recht te zetten was."

De man benadrukt voorts wel dat het "nu echt gedaan moet zijn met de vakbondsacties". "Anders zal dat tot pijnlijke gevolgen leiden voor de tewerkstelling in en rond de luchthaven. Vanuit het buitenland begrijpt niemand waarmee wij bezig zijn. En eerlijk gezegd: ikzelf eigenlijk ook niet."