"Buitengewoon goede" vergadering tussen Trump en partijleiding

Een ontmoeting tussen de controversiële Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump en de leiding van de Grand Old Party (GOP) is "buitengewoon goed" geweest. Dit heeft partijvoorzitter Reince Priebus na afloop gezegd. Op de sociale media sprak hij over "een zeer positieve stap voorwaarts naar de eenheid van de partij".

De GOP is zeer verdeeld over de kandidatuur van Trump die de enige overblijvende van zijn partij is om in november voor het Witte Huis te strijden. Maar vandaag vond toch een "buitengewoon goed gesprek" plaats tussen Trump en de partijleiding, meldt de partijvoorzitter Reince Priebus via Twitter.

Volkomen toegewijd

In een gezamenlijke verklaring van Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan en Trump luidt het dat "de VS zich geen nieuwe vier jaar met een Democratische president kunnen veroorloven. Het is daarom vitaal dat de Republikeinen zich verenigen rondom onze gedeelde principes, een conservatieve agenda naar voren schuiven en alles doen wat we kunnen om deze herfst tijdens de echte presidentsverkiezingen te winnen".

"Terwijl we eerlijk zijn omtrent enkele verschillen, erkennen wij dat er ook veel belangrijke gebieden van overeenstemming zijn. Wij zullen bijkomende discussies hebben, maar blijven vertrouwen dat er een grote mogelijkheid bestaat om onze partij te verenigen en deze herfst te winnen", zo staat in de verklaring van Ryan en Trump. "Wij zijn volkomen toegewijd om samen te werken om dat doel te bereiken".