"Moet ik nu weer mijn T-shirt uittrekken?"

In "Baywatch", die in mei 2017 in de bioscoopzalen verschijnt, zal hij niet anders gekund hebben. Maar acteur Zac Efron, bekend van onder meer "High school musical", "17 again" en "Bad neighbours", vraagt zich meer en meer af waarom hij zijn halfnaakte torso zo vaak op het witte doek moet tonen. Volgens de 28-jarige acteur mogen regisseurs zich wel eens beginnen afvragen of zijn bloot bovenlijf wel nodig is in bepaalde scènes. Ze brengen weinig bij voor het karakter dat hij vaak speelt, aldus Efron in een interview met de Australische nieuwswebsite News.

"Wat het feit betreft dat ik geobjectiveerd wordt, daar heb ik zelf voor gekozen. Hopelijk kan ik met dit lichaam blijven scoren, zolang het fysiek mogelijk is en ik er de leeftijd voor heb. Maar dat neemt niet weg dat het vaak erg vervelend kan zijn. En dat ik me luidop afvraag: "Is het echt wel nodig voor het karakter dat ik speel om in deze scène mijn T-shirt uit te doen?""

"Het zou beter zijn mochten de scènes met bloot bovenlijf wat selectiever gekozen worden. Maar voor mij is zoiets momenteel nog niet van toepassing. Het gaat meestal van: "Zac, doe je T-shirt nu maar uit!" Als ware het een bevel met een vingerknip. Dus ik heb daarop nog geen invloed."

"Als je kiest om met het lichaam dat ik heb door het leven te gaan, word je vanzelf een saai persoon. It sucks! Want je hebt natuurlijk het lichaam dat je gebruikt om te zwemmen, te surfen en te lopen. Dingen die ik graag doe. En daarnaast heb je die film-sixpack."

Meest gelezen