Alle vertraagde vluchten vertrokken na staking Aviapartner

De spontane actie bij bagage-afhandelaar Aviapartner, op Brussels Airport, is voorbij. Rond 6 uur vanmorgen hadden 12 vluchten, die gisteren moesten vertrekken, nog altijd vertraging. Om 10u15 waren alle vluchten vertrokken.

Op de luchthaven van Zaventem wordt de bagage sinds vanmorgen normaal afgehandeld. Gisteren legden de werknemers van Aviapartner spontaan het werk neer. Veel reizigers moesten naar huis zonder koffers. Na enkele uren onderhandelen werd 's avonds dan toch een akkoord bereikt voor de arbeiders en bedienden bij Aviapartner.

In totaal zijn door de actie bij Aviapartner 35 vluchten geannuleerd omgeleid. Er werden 3 vluchten omgeleid. En 39 vluchten zijn met vertraging vertrokken.

Nauwelijks hinder

Met uitzondering van een paar lange wachtrijen, in de vertrekhal, was er vanochtend de normale ochtenddrukte. Sommige passagiers hebben twee uur moeten wachten. Maar het is niet duidelijk of dat te maken heeft met de acties van de bagage-afhandelaars.

De meeste vluchten van vandaag zijn vlot kunnen vertrekken. "De ploegen hebben heel hard doorgewerkt vannacht. Sommige vluchten hadden een lichte vertraging van maximaal 10 minuten. Alleen een vlucht naar Lyon is afgelast", zegt Anke Franssen van Brusels Airport.

12 vluchten van gisteren hadden volgens de website van de luchthaven om 6 uur vanmorgen nog altijd vertraging. Het gaat om 9 vluchten naar bestemmingen in Spanje en 3 vluchten naar Letland. Rond 10u15 waren alle vliegtuigen vertrokken.

Er is wel veel onduidelijkheid voor wie gisteren zonder bagage vertrokken is. Wie naar de dienst Verloren goederen van Aviapartner belt, krijgt te horen dat de kantoren gesloten zijn. Het is een onderaannemer die verantwoordelijk is voor de bagage. De passagiers zullen vandaag of morgen gecontacteerd worden over hun koffers.

Meest gelezen