Aviapartner moet 2.500 koffers terugbezorgen

De bagage-afhandelaar Aviapartner moet na de spontane stakingsactie van gisteravond ongeveer 2.500 koffers terugbrengen naar 1.500 verschillende passagiers. Ze proberen de koffers nu zo snel mogelijk thuis te leveren bij de getroffen reizigers.

Om 15 uur gisterennamiddag brak bij de bagage-afhandelaar Aviapartner een spontane staking uit, waarbij een deel van het personeel weigerde nog bagage in en uit de vliegtuigen te laden. Daardoor liepen bepaalde vluchten vertraging op en moesten verschillende aankomende passagiers het zonder bagage stellen. In totaal bleven ongeveer 2.500 koffers liggen, toebehorende aan 1.500 reizigers. Aviapartner zegt er nu alles aan te doen om die bagage zo snel mogelijk bij de reizigers thuis af te leveren.

"Het gros van de bagage moet naar Belgische adressen, voornamelijk in buurlanden", zegt Jan de Leeuw van Aviapartner Belgium. "Maar sommige stukken moeten ook naar de buurlanden, zoals Nederland en Duitsland." Het terugbezorgen van de stukken zal Aviapartner 60.000 à 100.000 euro kosten.

Deze ochtend hadden nog 12 vluchten vertraging door de stakingsactie, maar alle vluchten waren wel vertrokken om 10u15. De bagage wordt sinds deze ochtend ook opnieuw normaal afgehandeld, nadat gisterenavond een akkoord bereikt werd voor de arbeiders en de bedienden bij Aviapartner.