Elke festivalganger moet doorheen metaaldetectiepoort

Bezoekers van Rock Werchter, Graspop Metal Meeting, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop zullen deze zomer eerst door een metaaldetectiepoort moeten gaan, zoals dat ook op de luchthaven gebeurt. Het gaat om een van de extra veiligheidsmaatregelen. De metaaldetectiepoorten zullen voor het eerst gebruikt worden op het concert van AC/DC komende maandag in Werchter.
JOKKO

De organisatoren van de grootste zomerfestivals in het land hebben de voorbije weken samengezeten om zich te buigen over extra veiligheidsmaatregelen nu het terreurdreigingsniveau 3 in ons land gehandhaafd wordt.

De organisatoren van de grote zomerfestivals in Werchter, Pukkelpop, Dour Festival en Tomorrowland gaan samen investeren in een metaaldectiepoortsysteem om de festivalgangers te screenen.

De metaaldetectiepoorten zullen opgesteld worden bij de ingang van de festivals. Live Nation meldt dat handtassen en rugzakken niet verboden worden op Rock Werchter, TW Classic en het optreden van AC/DC komende maandag, maar dat die wel extra gecontroleerd zullen worden.

"De veiligheid van de concert- en festivalgangers, artiesten, medewerkers en buurtbewoners is onze hoogste prioriteit. Er zal tijdens AC/DC, Rock Werchter en TW Classic verhoogde aanwezigheid zijn van politie en bewakingsagenten", meldt Live Nation.

Alle festivals werken in overleg met de overheden en lokale besturen maatregelen op maat uit. "De verscherpte maatregelen mogen vooral de pret niet drukken. Alles wordt in het werk gesteld om de bijkomende controles zo vlot mogelijk te laten verlopen", besluit Live Nation.

Meest gelezen