Ex-leerkracht uit Zillebeke veroordeeld voor pedofilie

Een gewezen leraar uit Zillebeke in West-Vlaanderen is veroordeeld tot 3 jaar cel voor pedofilie. De man misbruikte over een periode van tien jaar vijf leerlingen.

Eind vorig jaar werd een klacht ingediend tegen de ex-leerkracht van de Sint-Vincentiusschool in Zillebeke nadat hij een ongepaste mail had gestuurd naar een van de leerlingen. Na onderzoek bleek dat hij tussen 2004 en 2014 vijf meisjes van zijn school had misbruikt. Twee van hen verkrachtte hij ook.

De man ontkende één verkrachting, maar na een test met de leugendetector viel hij door de mand. Hij werd veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel. De man zal zich daarbij aan enkel voorwaarden moeten houden. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn seksuele problemen en mag hij geen contact meer zoeken met de slachtoffers en hun familie. Ook mag hij tien jaar lang geen enkele functie in het onderwijs meer uitoefenen.

De onderwijzer zal wellicht niet lang meer in de gevangenis moeten blijven, want hij zit al een hele tijd in voorarrest. Hij blijft geschort door de school tot het vonnis definitief wordt. Daarna zal hij worden ontslagen.