Grote blote kont maakt kans op Turner Prize

Tate Britain heeft de genomineerden voor de Turner Prize 2016 bekendgemaakt: Anthea Hamilton, Michael Dean, Helen Marten en Josephine Pryde. Begin december wordt de prestigieuze prijs voor hedendaagse kunst uitgereikt in Londen.

Het museum Tate Britain heeft de genomineerden voor de Turner Prize 2016 bekendgemaakt. Vanaf 27 september worden de werken van de kunstenaars Anthea Hamilton, Michael Dean, Helen Marten en Josephine Pryde tentoongesteld in het museum. Begin december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het meest opvallende werk in de selectie voor de Turner Prize 2016 is de grote installatie van Anthea Hamilton, die een grote mannenkont heeft gecreëerd, geïnspireerd op een werk van designer Gaetano Pesce in de jaren 70.

De Turner Prize is een van de meest prestigieuze onderscheidingen voor hedendaagse kunst in Groot-Brittannië. De prijs wordt sinds 1984 uitgereikt aan een kunstenaar jonger dan 50 die woont en werkt in Groot-Brittannië.

Onder anderen Gilbert & George, Anish Kapoor, Damien Hirst en Steve McQueen werden bekroond met de prijs. Aan de prijs is een geldbedrag van 25.000 Britse pond verbonden. De drie andere genomineerden krijgen elk 5.000 Britse pond.

Michael Dean

Josephine Pryde

Helen Marten